Bérlet? Ne kockáztass a lakáskiadással! - Turek Ingatlanügyvéd 

2017.07.28
Mindenki hallott már olyan ismerősről, aki pórul járt lakása bérbeadásával. Családtagok, barátok ajánlása sem nyújthat száz százalékos biztonságot lakáskiadás esetén.

 

A szakemberrel készíttetett bérleti szerződés megóv bennünket a kockázatoktól és eszközöket biztosít számunkra a nem fizető bérlők, a károkozás, vagy a lakásfoglalók ellen. Nézzük meg, mire figyeljünk:

 

1. Pontos adatok, készüljünk fel!

A bérbeadás előtt ügyeljünk arra, hogy a leendő bérlőnk minden adata rögzítve legyen. Átadás előtt közösen ellenőrizzük az ingatlant, a benne lévő bútorok és gépek állapotát. Érdemes mindent lefényképezni, különösen az értékesebb ingóságokat és a merőóraállásokat.

 

2. Állapodjunk meg kaucióban!

A kaució védelmet nyújthat számunkra az ingatlanban keletkezett esetleges károkozás, vagy hátrahagyott közműtartozás esetére. A kauciót nem lehet „lelakni” és a lakásnak a szerződésben foglaltaknak megfelelő állapotban való visszaadása esetén teljes egészében visszajár.

 

3. Forduljunk ügyvédhez!

Érdemes minden esetben jogi segítséget kérni. A legteljesebben úgy tudjuk biztosítani magunkat, ha ügyvéd, vagy közjegyző munkáját vesszük igénybe. A tényleges szerződéskötés előtt lehetőség van részt venni ügyvédi tanácsadáson, ahol további megoldási javaslatokat kaphatunk a kockázatok csökkentésére.



Fellépő jogi ügyek esetén készséggel állunk rendelkezésére