Adásvételi kisokos - Turek Ingatlanügyvéd 

2017.07.24
4 fontos pont, amit tartson szem előtt, amikor megvásárolja álmai ingatlanát! Kerülje el az Ön számára kedvezőtlen, vagy teljesíthetetlen szerződéseket, amelyek nem az Ön érdekeit védik!

 

1. Legyen türelmes és tájékozódjon körültekintően!

 

Ne higgyen a látszatnak! Mielőtt bármilyen összeget kifizetne, vagy nyilatkozatot tenne, minden esetben kérje el az eladótól az ingatlan (1-2 hónapnál nem régebbi) tulajdoni lapját, energetikai tanúsítványát, és ha van, alapító okiratát! Így megtudhatja, hogy az ingatlanon van-e bejegyezve bármilyen teher, ami akár az Ön tulajdonszerzését is megakadályozhatja, vagy ha az ingatlan olyan rossz energetikai paraméterekkel rendelkezik, amely jelentős értékcsökkenéssel járna.

 

2. Forduljon ingatlanügyvédhez!

 

Válasszon megbízható ügyvédet, ingatlanjogi szakterülettel, aki nem csak a papírokat készíti elő, de a földhivatalnál is eljár az Ön nevében! A megfelelő ingatlanügyvéd az adásvételi szerződésben védi az érdekeit és felvilágosítja a kapcsolódó költségekről és az esetlegesen igénybe vehető fizetési kedvezményekről és mentességekről.

 

3. Tisztázzon minden részletet az eladóval!

 

Az adásvételi szerződésben egyezzenek meg a különböző határidőkről és az ingatlan vételárának megfizetésének részleteiről, illetve határozzák meg a foglaló összegét. A foglaló védi az ingatlanra kötött megállapodást. Ha az eladó foglalót vesz át és később eláll az üzlettől, Ön annak kétszeresét kapja vissza.

 

4. Figyelje, mit ír alá!

 

Az interneten is megtalálható, fix összegű ingatlan adásvételi szerződést kínáló hirdetések gyakran egységesített szerződési mintákkal dolgoznak. A nem körültekintő ügyvédi eljárás azt okozhatja, hogy Ön jogoktól esik el, vagy a szerződés olyan kötelezettséget keletkeztet, amely nem áll az Ön érdekében.  Ha körültekintően választ ingatlanjogászt, biztos lehet benne, hogy megfelelő jogi képviseletet kap és a hosszas hivatali ügyintézés is lekerül a válláról.



Fellépő jogi ügyek esetén készséggel állunk rendelkezésére